La teva feina és viure la teva vida – Prioritats i productivitat

La teva feina és viure la teva vida – Prioritats i productivitat

Fa dies que estava una mica perduda i estancada a la feina. Estava clar que es tractava de trobar la línia d’acció, centrar-me i ser productiva. I de fet la línia d’acció estava perfectament clara i decidida, i els passos a fer ben definits. Nomes calia fer-ho. I en canvi no hi havia manera de posar-ho en marxa. No hi havia manera d’arrencar tot i que la motivació hi era tota.

I doncs? Què passa?

A vegades el que ens toca fer no és el que ens pensem. Raonablement hem de dedicar les hores de feina a fer feina. Però el cap i el cor no sempre van alhora.

Jo no podia tirar una línia concreta de feina endavant simplement perquè no és on estava el meu cor. La meva vida reclamava la meva atenció en un altre lloc, i pretendre negar-ho és simplement inútil. El meu cor necessitava la meva atenció i la vida deixava molt clar quin era l’aspecte que volia treballar. Aquell que salta a la vista, aquell on el cap torna un cop rere l’altre, aquell que s’emporta tota l’energia.

Para de resistir-te al que és més important en aquest moment. Posa-hi la teva atenció de forma conscient, desgrana-ho, entén-ho, accepta-ho i fes el que necessitis fer per solucionar-ho per tu i per tots els implicats.

La teva feina no és el que fas de 9 a 17h a l’oficina o la botiga. La teva feina és la teva vida. Posa la teva atenció i la teva energia allà on la vida te la demana en aquest moment. I observa com després tot el que estava entrebancat es desbloqueja i de cop tot el que necessites fer es torna clar i fàcil. I a més a més, enriquit pel que has viscut, pel que has solucionat. Ja estàs en un nou lloc, amb una nova perspectiva, una nova pau i tranquil·litat. I a partir d’aquí la feina pren una nova qualitat. Potser fins i tot un nou matís que la fa més completa i genuïna. I et pots centrar en ella completament, tranquil·lament i amb satisfacció.

La vida és més sàvia que tu. El teu cor és més savi que tu. Deixa que et guiïn. T’ensenyaran sempre on enfocar-te perquè puguis rebre tot el que més t’importa i tot el que necessites.

Cal una bona dosi de coratge, de confiança i fe. Però això és el que has vingut a fer. I els miracles passen quan entens que la teva feina és viure la teva vida.

Per la teva autèntica expressió

Marta Ayuso

Responder